Κονγκό: Δεκάδες νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις

Κονγκό: Δεκάδες νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πολλά σπίτια πλημμύρισαν, ενώ ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό Κονγκό, μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις το βράδυ της Τρίτης, οι οποίες προκάλεσαν αρκετές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην πόλη Μπουκάβου, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ακόμα 20 σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουρινί, 50 χλμ. από το Μπουκάβου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η κρατική τηλεόραση RTNC μετέδωσε ότι πολλά σπίτια πλημμύρισαν και πολλά θύματα έχουν εντοπιστεί, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

«Καταφέραμε να ανασύρουμε τρία πτώματα κάτω από τα δέντρα, ενώ αλλά αγνοούνται ακόμη», δήλωσε η κάτοικος του Μπουκάβου, Ιβόνη Μακούπι.

«Οταν βρέχει, ο κύριος υδάτινος δρόμος φράζει μερικές φορές λόγω των απορριμμάτων, οπότε πλημμυρίζει και επηρεάζει τα σπίτια», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος στο Μπουκάβου, Εμμανουέλ Ματζιβούνο Καλίμπα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν οι βροχές στο χωριό Καλίνγκι της ίδια επαρχίας.

Τον Μάιο του 2023, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νότιο Κίβου είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 438 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT