Γαλλία: Απέλαση δύο Αζέρων διπλωματών

Γαλλία: Απέλαση δύο Αζέρων διπλωματών

Το Μπακού είχε κηρύξει ανεπιθύμητους δύο Γάλλους διπλωμάτες την Τρίτη, κατηγορώντας τους για «δραστηριότητες ασύμβατες με το διπλωματικό καθεστώς τους»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεπιθύμητα πρόσωπα» χαρακτήρισε η Γαλλία δύο εργαζομένους στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Παρίσι, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απέλαση δύο Γάλλων διπλωματών από το Μπακού.

Αναφερόμενο στις απελάσεις Γάλλων από το Αζερμπαϊτζάν, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών απάντησε την Τετάρτη ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς του Μπακού και κάλεσε τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν «για να του κοινοποιήσει αυτά τα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κήρυξε ανεπιθύμητους την Τρίτη δύο Γάλλους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους για «δραστηριότητες ασύμβατες με το διπλωματικό καθεστώς τους».

Η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της γνωστοποιηθεί «έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες δύο εργαζομένων της πρεσβείας της Γαλλίας που είναι ασύμβατες με το διπλωματικό status τους», όπως έγινε γνωστό από τη διπλωματία του Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο διπλωμάτες υποχρεούνταν να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή