Λιβερία: Βυτίο «τιμωρεί» με θάνατο δεκάδες που πήγαν να κλέψουν καύσιμα (βίντεο)

Λιβερία: Βυτίο «τιμωρεί» με θάνατο δεκάδες που πήγαν να κλέψουν καύσιμα (βίντεο)

Τουλάχιστον 40 νεκροί από σφοδρή έκρηξη οχήματος που είχε εκτραπεί

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη ενός βυτιοφόρου καυσίμων στη βόρεια Λιβερία κι ενώ είχαν πάει να κλέψουν καύσιμα από αυτό.

Οπως δήλωσε χθες Τετάρτη ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας της Δυτικής Αφρικής, Φράνσις Κάτε, το όχημα γεμάτο καύσιμα εξετράπη της πορείας του το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Τότοτα και λίγο μετά εξερράγη, παρασύροντας δεκάδες στον θάνατο και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, που είχαν συρρεύσει στο σημείο με σκοπό να κλέψουν τα καύσιμα που είχαν διαρρεύσει.

Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, είπε ο δρ Κάτε στους δημοσιογράφους.

Οπως αναφέρουν τοπικά δίκτυα και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλά άτομα είχαν σκαρφαλώσει πάνω στο βυτίο επιχειρώντας να αφαιρέσουν μέρος του φορτίου του και κάποιοι από αυτούς χτυπούσαν τη δεξαμενή των καυσίμων με σίδερα ώστε να της ανοίξουν τρύπα, όταν εκείνο ανεφλέγη προκαλώντας μια εκκωφαντική έκρηξη.

Λιβερία: Βυτίο «τιμωρεί» με θάνατο δεκάδες που πήγαν να κλέψουν καύσιμα (βίντεο)-1

Οι Αρχές δεν ήταν ακόμη και σήμερα, Πέμπτη, σε θέση να δώσουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, πολλά από τα οποία έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη. Ετσι προσπαθούν πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα να καταγράψουν τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η κακή οδική ασφάλεια και οι αδύναμες υποδομές έχουν καταστήσει την Υποσαχάρια Αφρική την πιο θανατηφόρα περιοχή στον κόσμο για ατυχήματα, με ποσοστό θνησιμότητας τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Λιβερία: Βυτίο «τιμωρεί» με θάνατο δεκάδες που πήγαν να κλέψουν καύσιμα (βίντεο)-2

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή δεν επρόκειτο για νεκρούς οδικού δυστυχήματος, αλλά για κατοίκους που κυριολεκτικά έπαιξαν με τη φωτιά.

Πηγή: Reuters, WION

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή