Λαβρόφ: «Η Δύση απέτυχε να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία»

Λαβρόφ: «Η Δύση απέτυχε να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία»

Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν ήταν πρόθυμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει αναφορικά με τις «στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια της Δύσης να επιφέρει στρατηγική ήττα της Ρωσίας έχει «αποτύχει εντελώς».

«Η αστάθεια συνεχίζεται διεθνώς και αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους οι κυρίαρχοι κύκλοι στη Δύση έχουν προκαλέσει κρίσεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά τους, για να επιλύσουν τα δικά τους ζητήματα σε βάρος άλλων λαών», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν ήταν πρόθυμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Πρέπει να σημειώσω την απουσία οποιασδήποτε βούλησης για ειρήνη από την πλευρά του καθεστώτος του Ζελένσκι», είπε ο Λαβρόφ στον Tass.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT