Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο πλοίο

Μαύρη Θάλασσα: Ζημιές σε ελληνόκτητο πλοίο

Το πλοίο κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη στην Ουκρανία, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά. Από την έκρηξη δύο ναυτικοί και ένας Αιγύπτιος μάγειρας τραυματίστηκαν ελαφρά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Zημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη, στην Ουκρανία, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere della Sera, το οποίο επικαλείται τις ουκρανικές δυνάμεις, το πλοίο με σημαία Παναμά χτυπήθηκε από νάρκη στις 27 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Πληροφορίες από το ουκρανικό κανάλι στο Telegram κάνουν λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Από την έκρηξη δύο ναυτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως επίσης και ένας Αιγύπτιος μάγειρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με βάση την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στα μέλη του πληρώματος περιλαμβάνoνται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Ελληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά.

Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να οδηγήσουν το πλοίο στο λιμάνι, ενώ διασώστες και γιατροί έφτασαν στο φορτηγό πλοίο, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Corriere della Sera

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή