Τουρκία: Σύλληψη 29 υπόπτων για «δεσμούς» με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Σύλληψη 29 υπόπτων για «δεσμούς» με το Ισλαμικό Κράτος

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Ηρωες-37» φέρονται να είχαν σχέδιο επιθέσεων σε εκκλησίες και συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 29 άτομα ως «ύποπτα για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος» στη διάρκεια επιχειρήσεων σε εννέα επαρχίες, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αλί Γερλικάγια.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Ηρωες-37» σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εκκλησίες και συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ο Γερλικάγια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι άλλοι τρεις ύποπτοι, οι οποίοι συνδέονται με τους 29 κρατουμένους, συνελήφθησαν επίσης στη διάρκεια των επιχειρήσεων.

«Ανώτερα στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με το Anadolu, οι τρεις συλληφθέντες «ήταν ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους», ενώ ο ένας φέρεται να «σχεδίαζε επίθεση στην ιρακινή πρεσβεία στην Αγκυρα».

Το Anadolu δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους υπόπτους και τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών τις τελευταίες εβδομάδες. Κούρδοι μαχητές πυροδότησαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Αγκυρα την 1η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή