Γάζα: 21.507 Παλαιστίνιοι νεκροί, 55.915 τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι

Γάζα: 21.507 Παλαιστίνιοι νεκροί, 55.915 τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι

Τις τελευταίες 24 ώρες, 187 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συρρέουν στη Ράφα, πόλη στο νοτιότερο άκρο της Γάζας, για να ξεφύγουν από τις βόμβες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ότι 21.507 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 55.915 έχουν υποστεί τραυματισμούς σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες 187 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επειτα από 12 εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων, το λευκό ύφασμα έχει γίνει σύμβολο για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα.

Η ισραηλινή επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακο ξεκίνησε σε αντίποινα για τη δολοφονία 1.200 ανθρώπων από τη Χαμάς και τη σύλληψη 240 ομήρων στη διασυνοριακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, την πιο θανατηφόρα ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο

Γάζα: 21.507 Παλαιστίνιοι νεκροί, 55.915 τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι-1

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συρρέουν στην ήδη πολυπληθή Ράφα, πόλη στο νοτιότερο άκρο της Γάζας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο κέντρο της Λωρίδας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους νοσοκομείων, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα Παρασκευή, στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στην κεντρική Γάζα.

Η άνευ προηγουμένου αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς έχει εκτοπίσει περίπου το 85% των 2,3 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Κύματα ανθρώπων αναζητούν καταφύγιο σε χαρακτηρισμένες από το Ισραήλ «ασφαλείς περιοχές», τις οποίες ο στρατός έχει επίσης βομβαρδίσει.

Αυτό έχει δημιουργήσει στους Παλαιστίνιους την οδυνηρή αίσθηση ότι πουθενά δεν είναι ασφαλείς στον μικροσκοπικό θύλακο.

Οι Παλαιστίνιοι φτάνουν στη Ράφα με φορτηγά, αυτοκίνητα, κάρα και με τα πόδια. Οσοι δεν έχουν βρει χώρο στους ήδη κατακλυσμένους από κόσμο καταυλισμούς, στήνουν σκηνές στην άκρη των δρόμων.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε κενό χώρο για να στήσουν παράγκες», ανέφερε η Ζιλιέτ Τουμά, διευθύντρια επικοινωνίας στην UNRWA, υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. «Κάποιοι κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους και άλλοι κοιμούνται στο ύπαιθρο», πρόσθεσε η ίδια.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή