Κίνα: Νέος υπουργός Αμυνας ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

Κίνα: Νέος υπουργός Αμυνας ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

Ο διορισμός του Ντονγκ Τζουν αποτέλεσε «έκπληξη» για τους περισσότερους αναλυτές

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Ντονγκ Τζουν, διορίσθηκε σήμερα νέος υπουργός Αμυνας της Κίνας, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, Λι Σανγκφού, ο οποίος παύθηκε χωρίς εξηγήσεις τον Οκτώβριο αφού είχε προηγουμένως εξαφανιστεί.

Ο διορισμός του γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αναβαθμίζει τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας ανησυχία τις γειτονικές χώρες.

Πριν αναλάβει την αρχηγία του Πολεμικού Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο Ντονγκ Τζουν ήταν υποδιοικητής της Διοίκησης του Νοτίου Τομέα του κινεζικού στρατού που περιλαμβάνει την επιχειρησιακή ζώνη της Νότιας Σινικής Θάλασσας, πεδίο διαμάχης του Πεκίνου με πολλές χώρες της περιοχής.

Αναλυτές περίμεναν ότι ο στρατηγός Λιου Τσενλί, αρχηγός του γενικού επιτελείου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, θα αναλάμβανε επικεφαλής του υπουργείου Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή