Anka-3: Αποκαλυπτήρια για το νέο drone της Τουρκίας

Anka-3: Αποκαλυπτήρια για το νέο drone της Τουρκίας

Το Anka-3 της Turkish Aerospace Industries έκανε την παρθενική του πτήση στις 28 Δεκεμβρίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονομάζεται Anka-3 και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο λόγος για το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Turkish Aerospace Industries (TAI) το οποίο παρουσιάζεται να έχει μάλιστα και χαρακτηριστικά stealth, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα.

«Το Anka-3 έφτασε στα 8.000 πόδια κατά την πτήση του που είχε διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά», γράφει η Daily Sabah.

«Το μη επανδρωμένο πολεμικό μας αεροσκάφος Anka III, που αναπτύχθηκε από την TAI, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβάλει στην άμυνα της χώρας μας με τις προηγμένες τεχνολογίες, τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο δίκτυο X (πρώην Twitter) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ANKA III, το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος που θα ενισχύσει την ισχύ της Τουρκίας, είναι πλέον στον ουρανό», σημειώνει σε δική της ανάρτηση η κατασκευάστρια εταιρεία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η τουρκική πλευρά, το εν λόγω drone θα είναι σε θέση να εκτελεί πλήθος αποστολών (επιτήρησης κ.ά.), να πετά έως και 10 ώρες και να φτάνει στα 40.000 πόδια, με ωφέλιμο φορτίο έως 1,2 τόνο. Θα μπορεί παράλληλα να φέρει και πυρομαχικά αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή