Τουρκία: 34 συλλήψεις υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

Τουρκία: 34 συλλήψεις υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε οκτώ επαρχίες γύρω από την Κωνσταντινούπολη. Αναζητούνται ακόμα 12 άτομα.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προχώρησαν σήμερα, Τρίτη, στη σύλληψη 34 υπόπτων για κατασκοπεία για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίζεται η εθνικότητα των συλληφθέντων.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε οκτώ επαρχίες γύρω από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες οργανώθηκαν από την ΜΙΤ και τους κλάδους πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας, όπως αναφέρει το DHA και το Anadolu.

Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είχαν στόχο να εντοπίσουν, να παρακολουθήσουν και να απαγάγουν ξένους υπηκόους που ζουν στην Τουρκία στο πλαίσιο επιχειρήσεων διεθνούς κατασκοπείας, ενώ αναζητούνται ακόμα 12 άτομα. 

Οπως αναφέρει το Anadolu, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να στρατολογούσε προσωπικό για να συμμετάσχει σε δράσεις κατά των Παλαιστινίων και των οικογενειών τους στην Τουρκία.,

Στο πλαίσιο αυτό, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών μοιραζόταν αγγελίες εργασίας χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ επιδεινώθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Με πληροφορίες από AFP, Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT