Μπλίνκεν και Κάμερον συζήτησαν για Ερυθρά Θάλασσα και Γάζα

Μπλίνκεν και Κάμερον συζήτησαν για Ερυθρά Θάλασσα και Γάζα

Συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για «την ανάγκη να βελτιωθεί η προστασία των αμάχων και η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν και ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν για τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και για τις εξελίξεις στη Γάζα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη, συζήτησαν για «την ανάγκη να βελτιωθεί η προστασία των αμάχων και η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε η «σημασία της συλλογικής πολύπλευρης δράσης για την αντιμετώπιση των απειλών για τα παγκόσμια συμφέροντα που θέτουν οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT