Ουκρανία: Επιθέσεις με drones και πυραύλους στη χερσόνησο της Κριμαίας

Ουκρανία: Επιθέσεις με drones και πυραύλους στη χερσόνησο της Κριμαίας

Οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών εγκαταστάσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας έχουν πολλαπλασιαστεί από το καλοκαίρι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, διευκρινίζοντας πως πολλά από αυτά καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα καθώς πλησίαζαν στην ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Χθες Τρίτη το βράδυ, το υπουργείο Aμυνας ανέφερε πως καταρρίφθηκαν 9 ουκρανικοί πύραυλοι στην ίδια ρωσική περιφέρεια.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας «απέτρεψαν άλλη μία προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό έδαφος με συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων» ανέφερε μέσω Telegram.

Νωρίτερα χθες, Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για έναν νεκρό και 11 τραυματίες σε νέα σειρά ουκρανικών επιθέσεων στην πόλη Μπέλγκοροντ.

Παράλληλα, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο πάνω από τη Σεβαστούπολη, λιμένα καίριας σημασίας στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανέφερε ο κυβερνήτης της Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.

Διαβεβαίωσε πως δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Ρώσοι χρήστες της πλατφόρμας Telegram έκαναν από την πλευρά τους λόγο για σειρά εκρήξεων σε διάφορους τομείς της Σεβαστούπολης.

Οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών εγκαταστάσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας –η Ρωσία την προσάρτησε το 2014, κάτι που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα– έχουν πολλαπλασιαστεί από το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT