«Σκάψε για χρυσό» – Πώς ο Conrad Hilton μετέτρεψε 5.000 δολάρια σε μία αυτοκρατορία

«Σκάψε για χρυσό» – Πώς ο Conrad Hilton μετέτρεψε 5.000 δολάρια σε μία αυτοκρατορία

Πήγαινε στον σταθμό του τρένου και προσέφερε στους πλανόδιους πωλητές στέγη και φαγητό, για 1 δολ./ημέρα. «Αυτό ήταν το πρώτο Hilton»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3 Ιανουαρίου του 1979 πεθαίνει, σε ηλικία 91 ετών, ο Conrad Nicholson Hilton, ο επιχειρηματίας που ξεκίνησε με 5.000 δολάρια και κατάφερε να χτίσει μια παγκόσμια αυτοκρατορία ξενοδοχείων, λειτουργώντας με το μότο «σκάψε για χρυσό».

Ο Conrad Hilton γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1887 στο Σαν Αντόνιο του Νιου Μέξικο. Ο πατέρας του, ένας μετανάστης από τη Νορβηγία, ήταν ένας μεγάλος έμπορος της πόλης, που λειτουργούσε ένα κατάστημα, έναν στάβλο με ζώα και άλλες επιχειρήσεις. Η οικογένεια νοίκιαζε επίσης τα άδεια δωμάτια του σπιτιού της σε ταξιδιώτες. Ως παιδί ο Conrad πήγαινε στον σταθμό του τρένου και προσέφερε στους πλανόδιους πωλητές που έφταναν εκεί ένα μέρος για να μείνουν και φαγητό, για 1 δολάριο την ημέρα.

«Αυτό ήταν το πρώτο ξενοδοχείο Hilton», συνήθιζε να λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας του στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT