ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη θα αγοράσουν έως και 1.000 πυραύλους Patriot

ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη θα αγοράσουν έως και 1.000 πυραύλους Patriot

Η στρατιωτική συμμαχία ανέθεσε τη σύμβαση για την παραγωγή και παράδοση των πυραύλων στην COMLOG, μια κοινοπραξία μεταξύ της Raytheon και της MBDA

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι το τμήμα προμηθειών του θα υποστηρίξει μια ομάδα χωρών-μελών, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας, με ένα συμβόλαιο για την αγορά έως και 1.000 αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot.

Το τμήμα προμηθειών ανέθεσε τη σύμβαση για την παραγωγή και παράδοσή τους στην COMLOG, μια κοινοπραξία μεταξύ της Raytheon και της MBDA, ανέφερε η στρατιωτική συμμαχία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή των πυραύλων θα επεκταθεί.

«Η ενοποιημένη πολυεθνική προμήθεια, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Ασπίδα του Ουρανού (ESSI), προσφέρει οικονομίες κλίμακας και υποστηρίζει την επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας για νέους πυραύλους GEM-T για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT