Γερμανία: Ιχνη δολιοφθοράς σε αγωγό φυσικού αερίου ζωτικής σημασίας

Γερμανία: Ιχνη δολιοφθοράς σε αγωγό φυσικού αερίου ζωτικής σημασίας

Οι γερμανικές Αρχές επιβολής του νόμου ερευνούν πιθανή απόπειρα δολιοφθοράς σε ακόμη έναν αγωγό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές Αρχές επιβολής του νόμου ερευνούν πιθανή απόπειρα δολιοφθοράς σε ακόμη έναν αγωγό μέσω του οποίου θα μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο, όπως αποκαλύπτουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου ΜΜΕ της βόρειας Γερμανίας SHZ, σε τουλάχιστον τρία σημεία της διαδρομής των 55 χιλιομέτρων βρέθηκαν τρύπες μεγέθους περίπου 1 εκ.

Αρχικά, η έρευνα διεξήχθη από το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας, αλλά στη συνέχεια η Γενική Εισαγγελία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ανέλαβε την έρευνα, δεδομένου ότι ο νέος αγωγός θεωρείται αντικείμενο υποδομής ζωτικής σημασίας και τέτοιες περιπτώσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση στον τομέα ευθύνης της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τμήμα της εισαγγελίας στην Καρλσρούη που ερευνά τις εκρήξεις στο Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022, οι οποίες από πολλούς έχουν συνδεθεί με τις κυρώσεις στη Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι τρύπες στον νέο αγωγό ανακαλύφθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία, επισημαίνοντας τις ζημιές.

Εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας σημείωσε ότι η έρευνα διεξάγεται με την υποψία «διάπραξης αντισυνταγματικής δολιοφθοράς».

Η κατασκευή του αγωγού από το Μπρούνσμπιουτελ στο Χέτλιγκεν στη βόρεια Γερμανία ξεκίνησε την άνοιξη του 2023. Τον Αύγουστο, περίπου 50 περιβαλλοντικοί ακτιβιστές κατέλαβαν μέρος του εργοταξίου, εμποδίζοντας τη συνέχιση των εργασιών.

Ο νέος αγωγός υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε στα τέλη του 2023, αλλά η έναρξή του αναβλήθηκε και είναι πιθανό η αιτία να ήταν ακριβώς η ζημιά για την οποία γράφει η SHZ.

Πηγή: SHZ, NDR

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή