Νέα Ζηλανδία: Ψαράς επιβιώνει 24 ώρες στο νερό παρά το… ενδιαφέρον από καρχαρία

Νέα Ζηλανδία: Ψαράς επιβιώνει 24 ώρες στο νερό παρά το… ενδιαφέρον από καρχαρία

Ενας Νεοζηλανδός χρησιμοποίησε λάμψη από το ρολόι του ώστε να τον εντοπίσουν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Νεοζηλανδός ψαράς, που παρασύρθηκε μέσα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού από ένα μεγάλο ψάρι, επέζησε σχεδόν 24 ώρες μόνος του παρότι τον περιέβαλλαν καρχαρίες, προτού οι διασώστες εντοπίσουν μια λάμψη από το ρολόι του.

Ο Γουίλ Φράνσεν είπε ότι προσπάθησε και απέτυχε πολλές φορές να τραβήξει την προσοχή διερχόμενων σκαφών αφού έπεσε στη θάλασσα, 55 χιλιόμετρα από το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 61 ετών ψαράς τράβηξε όμως την προσοχή καρχαριών στα κρύα και κυματώδη νερά του ωκεανού και ένας από αυτούς έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τον κ. Φράνσεν, αλλά ευτυχώς αποχώρησε χωρίς να… ανοίξει τα σαγόνια του.

«Είχα κι έναν καρχαρία που ήρθε να με επισκεφθεί. Κινήθηκε γύρω μου, με κοίταξε και αποφάσισε ότι δεν φαινόμουν και πολύ νόστιμος, ευτυχώς δεν ήρθε πάρα πολύ κοντά μου», περιέγραψε τη σκηνή ο ίδιος στο παραπάνω βίντεο του δικτύου 1News της Νέας Ζηλανδίας.

Εντέλει ο έμπειρος ψαράς κατάφερε να τον δουν μέσω της αντανάκλασης του φωτός του ήλιου στο ρόλοι του. O αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Γουίλ Χάμιλτον έκανε λόγο για το «απόλυτο θαύμα» αναφερόμενος στη διάσωση του κ. Φράνσεν.

Βλέποντας το σκάφος του να απομακρύνεται από τα κύματα, ο ψαράς προσπάθησε να κολυμπήσει στα κοντινά νησιά Αλντερμαν, αλλά παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα. Πολύ εξαντλημένος για να συνεχίσει να κολυμπάει, άντεξε μια κρύα νύχτα στον ωκεανό.

Παραδόξως, ο ψαράς σώθηκε την επόμενη ημέρα, όταν τρεις ψαράδες παρατήρησαν μια αντανάκλαση στο νερό και μπήκαν στη βάρκα τους για να το ερευνήσουν.

Ανακάλυψαν τον άνδρα που προσπαθούσε απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή τους χρησιμοποιώντας την αντανάκλαση του ήλιου από αυτό το ρολόι, είπε ο κ. Χάμιλτον.

Ο κ. Φράνσεν μεταφέρθηκε πίσω στο Γουανγκαμάτα και του χορηγήθηκε θεραπεία για υποθερμία και εξάντληση.

«Χωρίς τις γρήγορες ενέργειες των τριών ανθρώπων που τον ανέσυραν, αυτό θα είχε σίγουρα τραγική κατάληξη», είπε ο κ. Χάμιλτον.

Πηγή: CNN, The Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή