Λευκός Οίκος: Η Βόρεια Κορέα προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

Λευκός Οίκος: Η Βόρεια Κορέα προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα προμήθευσε πρόσφατα τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους και εκτοξευτές με σκοπό τη χρήση τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Λευκός Οίκος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κίρμπι χαρακτήρισε τη φερόμενη βορειοκορεατική παράδοση όπλων στη Ρωσία ως «σημαντική και ανησυχητική κλιμάκωση» τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις εναντίον όσων διευκολύνουν αυτές τις συμφωνίες.

Σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη δεν έχει παραδώσει ακόμα βαλλιστικούς πυραύλους κοντινού βεληνεκούς στη Ρωσία. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον θεωρεί πως η Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει πυραυλικά συστήματα από το Ιράν. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή