ΗΠΑ: Δεύτερη παραίτηση «διαμαρτυρίας» για τους χειρισμούς στο Μεσανατολικό

ΗΠΑ: Δεύτερη παραίτηση «διαμαρτυρίας» για τους χειρισμούς στο Μεσανατολικό

Ανώτερος σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν σε θέματα εκπαίδευσης έγινε ο δεύτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης που παραιτείται από τη θέση του, διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του Λευκού Οίκου αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερος σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν σε θέματα εκπαίδευσης έγινε ο δεύτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης που παραιτείται από τη θέση του, διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του Λευκού Οίκου αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο σύμβουλος στο Γραφείο Σχεδιασμού, Αξιολόγησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του υπουργείου, Ταρίκ Χαμπάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι θέτει σε κίνδυνο τους Παλαιστίνιους, κάνοντας παράλληλα λόγο για «γενοκτονία» εκ μέρους του Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός καθώς αυτή η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττονται εναντίον αθώων Παλαιστινίων, σε αυτό που κορυφαίοι εμπειρογνώμονες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αποκαλέσει εκστρατεία γενοκτονίας από την ισραηλινή κυβέρνηση», έγραψε ο Χαμπάς.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο, ο Τζος Πολ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ειδίκευση σε θέματα μεταφοράς όπλων σε βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ, παραιτήθηκε από τη θέση του εξαιτίας «κοντόφθαλμων αποφάσεων», όπως είπε, της κυβέρνησης Μπάιντεν για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.

Ενα μήνα αργότερα, περισσότεροι από 500 αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης υπέγραψαν ανώνυμα μια ανοιχτή επιστολή που προέτρεπε τον Τζο Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός. 

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ο Αμερικανοπαλαιστίνιος Χαμπάς σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να προστατεύσει όλους τους φοιτητές που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική» βία κατά Παλαιστινίων και μουσουλμάνων Αμερικανών.

«Με απλά λόγια, η κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν είναι αντισημιτική», έγραψε. «Οι ισχυρισμοί που συγχέουν την κριτική στην κυβέρνηση του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό, το μόνο που επιδιώκουν είναι να φιμώσουν τη διαφωνία ενάντια σε μια ξένη κυβέρνηση».

Μιλώντας στο CNN το βράδυ της Τετάρτης, ο Χαμπάς υπογράμμισε πως η άρνηση του Μπάιντεν να καλέσει σε κατάπαυση του πυρός «βρίσκεται σε διάσταση με την πεποίθηση εκατομμυρίων Αμερικανών σε όλη τη χώρα».

Πηγή: Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT