Νέα Υόρκη: Σύγκρουση συρμών του μετρό με 24 τραυματίες

Νέα Υόρκη: Σύγκρουση συρμών του μετρό με 24 τραυματίες

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη στη Νέα Υόρκη όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό, ο ένας από τους οποίους εκτροχιάστηκε, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, που απέκλεισαν μια από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες του Μανχάταν.

Τρεις γραμμές του πολυδαίδαλου δικτύου ενός από τα παλιότερα μετρό στον κόσμο παρέλυσαν από τις 3 μ.μ. τοπική ώρα (10 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν συνέβη το ατύχημα.

Το βορειοδυτικό τμήμα του κύριου νησιού της μητρόπολης, η συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν, κατακλύστηκε και αποκλείστηκε από πυροσβέστες, αστυνομικούς και ασθενοφόρα.

Νέα Υόρκη: Σύγκρουση συρμών του μετρό με 24 τραυματίες-1

Ουδείς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη σύγκρουση των δύο συρμών, ο ένας από τους οποίους μετέφερε περίπου 300 επιβάτες και ο άλλος ήταν εκτός υπηρεσίας, άδειος και σταματημένος στις σιδηροτροχιές, ανέφεραν στον Τύπο επιτόπου ο Ιαν Σουόρντς από τις υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών και ο Μάικ Μάγερς από τη διεύθυνση του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη: Σύγκρουση συρμών του μετρό με 24 τραυματίες-2

Το μετρό της Νέας Υόρκης είναι παραμελημένο, σε άσχημη κατάσταση, μολαταύτα τα ατυχήματα και τα προβλήματα στο πελώριο δίκτυο είναι γενικά σπάνια και η χρήση του ξανάγινε μαζική μετά την εγκατάλειψή του εξαιτίας της πανδημίας και της αύξησης της εγκληματικότητας μεταξύ του 2020 και του 2022.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της εταιρείας λειτουργίας, η σύγκρουση δεν φαίνεται να έχει προκληθεί από κάποια δυσλειτουργία των υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT