Χαβιέρ Μιλέι: Η Αργεντινή θα γίνει Ιρλανδία, αλλά σε… 45 χρόνια

Χαβιέρ Μιλέι: Η Αργεντινή θα γίνει Ιρλανδία, αλλά σε… 45 χρόνια

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής είπε ότι τις μεταρρυθμίσεις του θα τις απολαύσουν τα παιδιά των πολιτών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, πιστεύει ότι τα θετικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του θα είναι ορατά σε 15 χρόνια.

«Μπορείτε να δείτε τα δύο τρίτα των βελτιώσεων σε 15 χρόνια. Eτσι θα τις δείτε εσείς, τα παιδιά σας θα τις απολαύσουν και τα εγγόνια σας θα έχουν μια υπέροχη ζωή», απάντησε ο Μιλέι στον παρουσιαστή του ραδιοφώνου FM Delta, ο οποίος αμφέβαλλε ότι θα προλάβει να δει μια «ευημερούσα Αργεντινή».

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Αργεντινής είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνησή του θα επιτρέψουν να φτάσει το επίπεδο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ιρλανδίας σε 45 χρόνια.

Ο Χ. Μιλέι ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος της Αργεντινής στις 10 Δεκεμβρίου. Στην πρώτη του ομιλία ως αρχηγός κράτους χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στη χώρα και δήλωσε την ανάγκη για μέτρα-σοκ στην οικονομία.

Ο φιλελεύθερος πολιτικός υποστηρίζει την ελάχιστη κρατική παρέμβαση, θεωρεί απαραίτητη την κατάργηση της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, υπόσχεται να ιδιωτικοποιήσει κρατικές εταιρείες και δεν αποκλείει την πιθανότητα μετάβασης στο δολάριο.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Μιλέι απευθύνθηκε στο έθνος, στο οποίο ανακοίνωσε την υπογραφή εκτάκτου διατάγματος με μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην απορρύθμιση της οικονομίας. Συνολικά, το έγγραφο περιέχει περισσότερα από 300 άρθρα που αλλάζουν ή καταργούν τους υφιστάμενους νόμους. Το διάταγμα μπορεί να καταργηθεί εάν και τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα το δηλώσουν ως άκυρο.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT