Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία»

Η στρατηγική των ΗΠΑ για τη στήριξη της Ουκρανίας παραμένει αμετάβλητη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στρατηγική των ΗΠΑ για τη στήριξη της Ουκρανίας παραμένει αμετάβλητη – θα συνεχιστεί όσο είναι απαραίτητο για τη χώρα να σταθεί γερά στα πόδια της, επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ.

«Δεν υπήρξαν αλλαγές στη στρατηγική (των ΗΠΑ προς την Ουκρανία)» σημείωσε ο κ. Μίλερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί πλέον τη φράση «όσο χρειάζεται» στο πλαίσιο της υποστήριξης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κυβέρνηση τόνισε ξεκάθαρα ότι θέλει η Ουκρανία να είναι ανεξάρτητο κράτος, δηλαδή να σταθεί γερά στα πόδια της.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Αυτή είναι η πολιτική των ΗΠΑ» τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί «όσο χρειαστεί».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι, ειδικότερα, η στρατιωτική υποστήριξη θα διατεθεί στους ίδιους όγκους όπως το 2022-2023.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα πρέπει να είναι απαραίτητο, γιατί ο στόχος είναι να αλλάξει επιτέλους η Ουκρανία… να ξανασταθεί στα πόδια της, να τη βοηθήσουμε να χτίσει τη δική της βιομηχανική βάση και τη δική της στρατιωτική – βιομηχανική βάση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής.

Για να επιτευχθεί αυτό, είναι σημαντικό το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο για πρόσθετη χρηματοδότηση, τόνισε ο κ. Μίλερ, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει απόλυτα πως στο τέλος η Ουκρανία θα βγει από τον πόλεμο ως ένα ανεξάρτητο και ισχυρό κράτος με βελτιωμένη οικονομία.

Πηγή: Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT