Ιταλία: Αυξάνεται η «πίεση» στα νοσοκομεία λόγω γρίπης

Ιταλία: Αυξάνεται η «πίεση» στα νοσοκομεία λόγω γρίπης

Στα επείγοντα των νοσοκομείων η αναμονή για γιατρό αρκετές φορές ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες. Η «πίεση» οφείλεται κυρίως σε περιστατικά ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές του αναπνευστικού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό πίεση βρίσκονται τα ιταλικά νοσοκομεία εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών γρίπης, παρόλο που σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι διαγνώσεις γρίπης με επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος και με περιστατικά πνευμονίας αυξάνονται και όχι μόνο μεταξύ ασθενών προχωρημένης ηλικίας.

Την τελευταία εβδομάδα τα περιστατικά covid 19 μειώθηκαν κατά 16%. Καθηγητές ιολογίας επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η μείωση ενδέχεται να οφείλεται στα περιορισμένα τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες των γιορτών. Κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να καταγραφεί νέα αύξηση.

Τέσσερις ώρες αναμονής στα επείγοντα

Οσο για τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, δέχονται πίεση κυρίως από περιστατικά ασθενών με συμπτώματα γρίπης και επιπλοκές.

Από το Μιλάνο μέχρι την Ρώμη και τη Νάπολη, η αναμονή για να δουν γιατρό αρκετές φορές ξεπερνά και τις τέσσερις ώρες.

Η χειρότερη γρίπη της 20ετίας

Ο Ματέο Μπασέτι, γιατρός στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, τόνισε ότι «είναι η χειρότερη εποχική γρίπη των τελευταίων 20 ετών, όσον αφορά στον ρυθμό μετάδοσης».

«Είχαμε προειδοποιήσει τους Ιταλούς, αλλά πολλοί προτίμησαν να μην ακούσουν», πρόσθεσε ο Μπασέτι, αναφερόμενος σε όσους δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από ένα εκατομμύριο Ιταλοί έχουν μολυνθεί με γρίπη, αν και ακόμη δεν έχει καταγραφεί η κορύφωση των κρουσμάτων, η οποία αναμένεται πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή