Η Ρωσία θα παράγει πάνω από 32.000 ντρόουν ετησίως έως το 2030

Η Ρωσία θα παράγει πάνω από 32.000 ντρόουν ετησίως έως το 2030

Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», σύμφωνα με τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 ντρόουν ετησίως έως το 2030 και οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αντρέι Μπελούσοφ.

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) -με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV- σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», πρόσθεσε.

«Την ίδια ώρα υπάρχουν σχέδια τα ρωσικά UAV να αποτελούν το 70% της αγοράς», σημείωσε.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν ευρέως ντρόουν στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική παραγωγή τους καθώς η σύρραξη παρατείνεται. Η Μόσχα, εξάλλου, χρησιμοποιεί συχνά ιρανικής κατασκευής ντρόουν Shahed.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό για παραγωγή UAV με 696 δισ. ρούβλια (περίπου 7 δισ. ευρώ) έως το 2030, επεσήμανε ο Μπελούσοφ, εξηγώντας ότι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στον μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή