Πρωτοφανές κύμα ψύχους στη Νορβηγία – Εως -31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Πρωτοφανές κύμα ψύχους στη Νορβηγία – Εως -31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

«Η νύχτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε», ανέφερε εκπρόσωπος του μετεωρολογικού ινστιτούτου της χώρας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά σήμερα η θερμοκρασία στην περιφέρεια του Οσλο της Νορβηγίας έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο σε μετεωρολογικό σταθμό της κοινότητας αυτής. Η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Λίγο πριν από τις 10:00 ώρα Ελλάδας η θερμοκρασία στο Μπγέρνχολτ είχε φτάσει τους -29 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίσθηση ήταν -37 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο yr.no.

«Η νύχτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γκράνεροντ, του μετεωρολογικού ινστιτούτου, μιλώντας τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK.

Στο κέντρο του Οσλο η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή