Σλοβενία – σφοδρές βροχοπτώσεις: Πέντε εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο

Σλοβενία – σφοδρές βροχοπτώσεις: Πέντε εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο

Για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια από το σπήλαιο στο οποίο μπαίνει κανείς μόνο με βάρκα, θα πρέπει προηγουμένως να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι από το μεσημέρι του Σαββάτου σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Σλοβενίας, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή έχουν ανεβάσει τα επίπεδα των υδάτων καθιστώντας αδύνατο τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους.

Η ομάδα, που αποτελείται από τριμελή οικογένεια και δύο ξεναγούς, έχει βρει καταφύγιο σε ασφαλές σημείο εντός του -μήκους 8,2 χιλιομέτρων- σπηλαίου Κρίζνα Γιάμα, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί κάποιος μόνο με βάρκα.

Χθες το απόγευμα, διασώστες κατάφεραν να τους προσεγγίσουν για λίγο και να τους παραδώσουν τρόφιμα, νερό και μια θερμαινόμενη σκηνή.

Ωστόσο, η πενταμελής ομάδα εντοπίστηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από την είσοδο του σπηλαίου, γεγονός που καθιστά τον απεγκλωβισμό της εξαιρετικά δύσκολο. Για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια, θα πρέπει προηγουμένως να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή