Το Al Jazeera καταγγέλλει ότι δύο δημοσιογράφοι του έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Το Al Jazeera καταγγέλλει ότι δύο δημοσιογράφοι του έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera κατήγγειλε, σήμερα, ότι δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι του σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους στη Λωρίδα της Γάζας.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στο Κατάρ, κατήγγειλε, σήμερα, ότι δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι του σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χάμζα Ουάελ Νταχντού (που είναι υιός του επίσης δημοσιογράφου Ουάελ Νταχντού) και ο Μουστάφα Θουράγια σκοτώθηκαν, όπως καταγγέλλεται, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους στη νότια Γάζα. Ένας τρίτος δημοσιογράφος που ταξίδευε μαζί τους, ο Χάζεμ Ρατζάμπ, τραυματίστηκε σοβαρά.

Τουλάχιστον 79 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των ΜΜΕ έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists – CPJ). Ανάμεσά τους, 72 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρεις Λιβανέζοι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σήμερα από το Κατάρ το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του, αναφερόμενος στον θάνατο των δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera, ότι αποτελεί «ασύλληπτη τραγωδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT