Η Ινδονησία καθήλωσε τρία αεροσκάφη Boeing 737-9 MAX

Η Ινδονησία καθήλωσε τρία αεροσκάφη Boeing 737-9 MAX

Τα τρία αεροσκάφη Boeing 737-9 MAX, τα οποία διαχειρίζεται η Lion Air, καθηλώθηκαν στο έδαφος προσωρινά, όπως ανακοινώθηκε

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδονησία καθήλωσε προσωρινά στο έδαφος τρία αεροσκάφη Boeing 737-9 MAX, τα οποία διαχειρίζεται η Lion Air, παρά τις κατασκευαστικές τους διαφορές σε σχέση με το αεροσκάφος που χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Εντωμεταξύ, βρέθηκε το χαμένο τμήμα του αεροσκάφους της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα την Παρασκευή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι Αρχές συνέχιζαν τις έρευνες στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, πόλη από την οποία είχε αναχωρήσει το Boeing 737 Max 9.

Δάσκαλος φέρεται να βρήκε το τμήμα του αεροσκάφους στην αυλή του σπιτιού του, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, η επικεφαλής των ερευνών.

Περίπου 171 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι ασφαλείας.

Ανοιξε πόρτα και αποκολλήθηκε

Την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωση πτήσης της Alaska Airlines από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνιας, άνοιξε πόρτα και αποκολλήθηκε από την άτρακτο του αεροπλάνου, όπως επισήμανε η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών NTSB.  

Αφού έκανε αναστροφή, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια. Κατά το περιστατικό κάποιοι από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τραυματίστηκαν ελαφρά.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή