Δανέζικα F-16 στην Ουκρανία: Πολύμηνες καθυστερήσεις στην παράδοσή τους

Δανέζικα F-16 στην Ουκρανία: Πολύμηνες καθυστερήσεις στην παράδοσή τους

Τα έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, που επρόκειτο να παραδοθούν από τη Δανία στην Ουκρανία στις αρχές του 2024, θα καθυστερήσουν έως και έξι μήνες, αναφέρει η δανέζικη εφημερίδα Berlingske

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, που ήταν προγραμματισμένο να στείλουν οι Δανοί στην Ουκρανία, πρόκειται να καθυστερήσουν έως και έξι μήνες, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Berlingske, επικαλούμενη το υπουργείο Αμυνας της Δανίας.

Η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν ανακοινώσει ότι προτίθενται να στείλουν F-16 στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει δημόσια προ μηνών η κυβέρνηση της Δανίας, τα πρώτα δανέζικα μαχητικά θα μπορούσαν να φτάσουν στην Ουκρανία στις αρχές του 2024.

Εν συνεχεία ωστόσο, σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις, ο χρόνος της παράδοσής τους μετατέθηκε από τον Ιανουάριο στον Απρίλιο του 2024, και τώρα, εάν ισχύουν όσα αναφέρει η εφημερίδα Berlingske, αυτές οι παραδόσεις μετατίθενται εκ νέου για αργότερα μέσα στη χρονιά.  

Σημειώνεται, πάντως, ότι Ουκρανοί πιλότοι πρόκειται να ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται σε δύο F-16 που δώρισε η Νορβηγία στη Δανία, όπως ανακοίνωσε προ ημερών η νορβηγική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή