Μπλίνκεν: Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν

Μπλίνκεν: Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν

Η Ουάσινγκτον ευελπιστεί ότι οι Χούθι θα λάβουν το μήνυμα που στέλνουν χώρες από όλον τον κόσμο ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα ότι πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής έχουν καταστήσει σαφές πως πρέπει να υπάρξουν συνέπειες εάν τέτοιου είδους επιθέσεις συνεχιστούν.

Η Ουάσινγκτον ευελπιστεί ότι οι Χούθι θα λάβουν το μήνυμα που στέλνουν χώρες από όλον τον κόσμο ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στη Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται ότι η Χούθι ισχυρίζονται ότι επιτίθενται σε εμπορικά πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ, ως αντίποινα για τον πόλεμο στη Γάζα. 

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαπίστωσε ότι οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εξάπλωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα για την ευρύτερη περιοχή.

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν

Ο Μπλίνκεν έφθασε αργά απόψε στο Τελ Αβίβ όπου θα έχει αύριο συζητήσεις που προαναγγέλλονται δύσκολες με τις ισραηλινές αρχές, τονίζοντας κυρίως «την απολύτως επιτακτική ανάγκη» να προστατευθούν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Γάζα.

Φθάνοντας από τη Σαουδική Αραβία, ο Μπλίνκεν προτίθεται επίσης να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, με βάση και τα όσα άκουσε σε πρωτεύουσες αραβικών χωρών κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT