Ζελένσκι: Οι δισταγμοί της Δύσης ενθαρρύνουν τον Πούτιν

Ζελένσκι: Οι δισταγμοί της Δύσης ενθαρρύνουν τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφθασε σήμερα στη Λιθουανία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη Λετονία και την Εσθονία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δισταγμοί των χωρών της Δύσης για την αποστολή βοήθειας στο Κίεβο ενθαρρύνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν που θέλει να «καταλάβει» το σύνολο της Ουκρανίας, προειδοποίησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Πρέπει να δώσουμε προσοχή στη ρητορική του Πούτιν. Δεν θέλει να σταματήσει. Θέλει να μας καταλάβει ολοκληρωτικά», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Κάποιες φορές, οι δισταγμοί εταίρων αναφορικά με την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ενισχύουν τη θρασύτητα και την ισχύ της Ρωσίας», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του έχει «σοβαρή έλλειψη» από δυτικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πίεση από τους εταίρους της χώρας να σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι έφθασε σήμερα στη Λιθουανία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη Λετονία και την Εσθονία. Οπως τόνισε, στην ατζέντα βρίσκονται τα ζητήματα της ασφάλειας, της ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, η συνεργασία σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα drones, καθώς και ο περαιτέρω συντονισμός της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή