Ο Μπλίνκεν κατηγόρησε το Ιράν ότι «ενθαρρύνει» τις επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Μπλίνκεν κατηγόρησε το Ιράν ότι «ενθαρρύνει» τις επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα κατά εμπορικών πλοίων

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Aντονι Μπλίνκεν, κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα κατά εμπορικών πλοίων.

«Αυτές οι επιθέσεις υποστηρίχθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από το Ιράν όσον αφορά την τεχνολογία, τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες πληροφοριών, και έχουν πραγματικό αντίκτυπο σε ανθρώπους», τόνισε ο Μπλίνκεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπαχρέιν το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Από τον περασμένο Οκτώβριο και έπειτα, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα κατά πλοίων τα οποία οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι σχετίζονται με το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT