Η Orienspace εκτόξευσε τον πανίσχυρο πύραυλο Gravity-1

Η Orienspace εκτόξευσε τον πανίσχυρο πύραυλο Gravity-1

Ο Gravity-1 μπορεί να θέσει έως και 30 δορυφόρους σε τροχιά σε μία μόνο εκτόξευση, σύμφωνα με την Orienspace

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η startup του Πεκίνου Orienspace εκτόξευσε με επιτυχία νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, τον ισχυρότερο πύραυλο που έχει ποτέ αναπτυχθεί από τον κινεζικό ιδιωτικό τομέα.

Ο πύραυλος Gravity-1 εκτοξεύτηκε από πλοίο στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Σαντόνγκ, θέτοντας τρεις δορυφόρους σε τροχιά, ανέφερε η Orienspace σε ανακοίνωση.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 από βετεράνους των κρατικών διαστημικών υπηρεσιών της Κίνας. Είχε προγραμματίσει την πρώτη εκτόξευση του Gravity-1 για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ο πύραυλος έχει τη δυνατότητα να στείλει ωφέλιμο φορτίο έως 6.500 κιλών σε χαμηλή γήινη τροχιά, κάτι που τον καθιστά το πιο ισχυρό όχημα εκτόξευσης που έχει ποτέ αναπτυχθεί από ιδιωτική κινεζική επιχείρηση.

Ντεμπούτο με υψηλές προσδοκίες

Το ντεμπούτο του Gravity-1 ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες εμπορικές εκτοξεύσεις δορυφόρων σε τροχιές χαμηλού και μεσαίου υψομέτρου στον εκκολαπτόμενο κινεζικό ιδιωτικό τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orienspace ανακοίνωσε πέρυσι ότι η εταιρεία είχε ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες για την εκτόξευση εκατοντάδων δορυφόρων.

Ο Gravity-1 μπορεί να θέσει έως και 30 δορυφόρους σε τροχιά σε μία μόνο εκτόξευση, σύμφωνα με την Orienspace.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι μπορεί να οργανώσει μία εκτόξευση μέσα σε λιγότερο από επτά ημέρες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Η ικανότητα του Gravity-1 να εκτοξεύεται από κινητή θαλάσσια πλατφόρμα αυξάνει τις επιλογές πιθανών τοποθεσιών εκτόξευσης.

Μετά την εναρκτήρια πτήση του Gravity-1, η Orienspace γίνεται η πέμπτη ιδιωτική κινεζική εταιρεία με δικό της πύραυλο-φορέα, μετά τις i-Space, Galactic Energy, Space Pioneer και LandSpace, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή