Γαλλία – κυβέρνηση: Εν αναμονή νέου ανασχηματισμού

Γαλλία – κυβέρνηση: Εν αναμονή νέου ανασχηματισμού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Αμυνας και Δικαιοσύνης. Εκφράζονται αμφιβολίες, ωστόσο, για το αν θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών η Κατρίν Κολονά

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα προτείνει ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται η Γαλλία.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Αμυνας και Δικαιοσύνης, ενώ νεφελώδες είναι το τοπίο αναφορικά με το υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ο Μπρούνο Λεμέρ αναμένεται ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνιού στο υπουργείο Αμυνας. Δεν είναι όμως βέβαιο αν θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών η Κατρίν Κολονά.

Στη Γαλλία είθισται να διαμορφώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μεγαλύτερη περίοδος αναμονής, οκτώ ημερών, υπήρξε το 1962 επί πρωθυπουργίας Ζορζ Πομπιντού.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αμέσως μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό ο πρόεδρος Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή