Ουκρανία και Βρετανία υπέγραψαν σύμφωνο ασφαλείας – Απειλές από Μεντβέντεφ

Ουκρανία και Βρετανία υπέγραψαν σύμφωνο ασφαλείας – Απειλές από Μεντβέντεφ

H συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι τη χαρακτήρισε ως μια «άνευ προηγούμενου συμφωνία για την ασφάλεια». Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Ζελένσκι μεταδίδουν ότι η συμφωνία θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Απειλές πολέμου από τον Μεντβέντεφ

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα ότι η Μόσχα θα θεωρήσει οποιαδήποτε κίνηση της Βρετανίας να αναπτύξει στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία ως κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ, που είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε το σχόλιο αυτό αναφερόμενος στην επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στο Κίεβο κατά την οποία ανακοίνωσε την αύξηση της στρατιωτικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει την Ουκρανία να αγοράσει νέα στρατιωτικά drones.

«Ελπίζω οι αιώνιοι εχθροί μας –οι υπερόπτες Βρετανοί– να καταλάβουν ότι η ανάπτυξη μιας επίσημης στρατιωτικής αποστολής στην Ουκρανία θα είναι κήρυξη πολέμου κατά της χώρας μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT