«Είδαμε καλά; Εκανε χειραψία με τη σύζυγό του;»

«Είδαμε καλά; Εκανε χειραψία με τη σύζυγό του;»

Ο χαιρετισμός του Ρον ντε Σάντις στην Κέισι συγκρίθηκε με εκείνον μεταξύ Μπαράκ και Μισέλ, αλλά και το φιλί του Αλ Γκορ στην Τίπερ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προεκλογική καμπάνια γεμάτη πληθωρικές δημόσιες συναντήσεις, ο συντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, προχώρησε πρόσφατα σε μια ιδιότυπη κίνηση προς ένα από τα πιο κοντινά του πρόσωπα.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου διαλείμματος για διαφημίσεις στο ντιμπέιτ με την αντίπαλη υποψήφια για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νίκι Χέιλι, ο Ντε Σάντις πλησίασε στην άκρη του υπερυψωμένου πλατό και έκανε θερμή χειραψία με την κυβερνήτη της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς. Αμέσως μετά, με την αυτοπεποίθηση ενός μπίζνεσμαν σε επιχειρηματικό ραντεβού προχώρησε σε θερμή χειραψία με τη σύζυγό του. «Είδαμε καλά;» αναρωτήθηκαν πολλοί και πολλές αυτόπτες.

Η αλληλεπίδραση των ζευγαριών ήταν πάντοτε μια σημαντική διάσταση του δημοσίου προφίλ των πολιτικών και πολλές φορές έχουν αποδειχθεί καταστροφικές. Η υπερβολική θέρμη ενέχει κι εκείνη ένα ρίσκο και, για να είμαστε δίκαιοι, ο Ντε Σάντις στεκόταν σε ένα ύψος που δεν του επέτρεπε μια αγκαλιά.

Ποιος ξέρει; Ισως η χειραψία να ήταν ένα εσωτερικό αστείο ή μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα «σήμα κατατεθέν» του ζευγαριού, όπως ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είχαν τον χαιρετισμό με τις γροθιές.

Αν και το γραφείο του κυβερνήτη αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός κρίνοντάς το ασήμαντο, ειδικά στον απόηχο των δικαστικών περιπετειών του Ντόναλντ Τραμπ, με κάποιον τρόπο ο δημόσιος διάλογος έφτασε σύντομα σε ένα διαμετρικά αντίθετο περιστατικό.

Το διάσημο παθιασμένο φιλί του αντιπροέδρου Αλ Γκορ με την τότε σύζυγό του Τίπερ μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών το 2000. Η κάπως υπερβολική για τη δημοσιότητα εκδήλωση αγάπης είχε τότε ερμηνευτεί ως προσπάθεια από έναν κάπως αυστηρό υποψήφιο να «γλυκάνει» το δημόσιο προφίλ του.

Στην εποχή της πανταχού παρουσίας των smartphones, κάθε άβολο φιλί, κάθε απότομα τραβηγμένο χέρι μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά βορά στα όρνια του Διαδικτύου και των ταμπλόιντ. Αντιθέτως, μια προσεγμένη παρουσίαση μπορεί να προσθέσει πολλούς «πόντους» στην καμπάνια ενός ή μιας υποψηφίου.

Οι σύζυγοι

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο οι πολιτικοί μιλούν για τις σχέσεις τους είναι ικανός να πυροδοτήσει συζητήσεις. Πρόσφατα ο Μιτ Ρόμνεϊ έκανε μια ατυχή αναφορά στη σύζυγό του, η οποία κατέχει «μερικές Κάντιλακ», ενώ φήμες θέλουν τον Μάικ Πενς να αποκαλεί τη σύζυγό του «μαμά».

Σε αυτό το πλαίσιο, η αλληλεπίδραση του ζεύγους Ντε Σάντις έχει προσθέσει ένα θερμό τόνο σε μια καμπάνια που είναι προσηλωμένη με ακρίβεια χιλιοστού σε πολιτικά ζητήματα. Πολλές φορές, όταν εκείνη μιλάει δημόσια από κάποια εξέδρα, ο Ρον κάθεται υπομονετικά στην άκρη κοιτώντας την επίμονα με βλέμμα λατρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή