Κολομβία: Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση

Κολομβία: Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είναι παιδιά, ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 33 άτομα σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στη βορειοδυτική Κολομβία, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο η κυβέρνηση.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν από αυτή την καταστροφή, η οποία σημειώθηκε σε μια κοινότητα αυτοχθόνων, είναι παιδιά», ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φράνσια Μάρκες.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτύπωσαν τη στιγμή κατά την οποία ένα μεγάλο κομμάτι γης αποκολλήθηκε από βουνό και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που κινούνταν στον πλημμυρισμένο δρόμο ακριβώς από κάτω.

Ο δρόμος που συνδέει το Μεντεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, με το Κουίμπντο, έκλεισε προσωρινά καθώς υπέστη ζημιές από πολλές κατολισθήσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 30 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, δεσμεύτηκε να παρέχει «όλη τη διαθέσιμη βοήθεια γι’ αυτή τη φρικτή τραγωδία στην επαρχία Τσόκο».

Κολομβία: Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση-1
Πηγή: Colombian Police via Reuters

Επίσης, περίπου 50 στρατιώτες έφτασαν στο σημείο ώστε να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή