Ντόναλντ Τραμπ: Καλείται να καταβάλει σχεδόν 400.000 δολ. στους New York Times

Ντόναλντ Τραμπ: Καλείται να καταβάλει σχεδόν 400.000 δολ. στους New York Times

Είχε κινηθεί εναντίον δημοσιογράφων, διεκδικώντας αποζημίωση 100 εκατ. δολ. για ένα θέμα που είχαν δημοσιεύσει το 2018. Το δικαστήριο, ωστόσο, τους δικαίωσε και τώρα καλεί τον Τραμπ να πληρώσει 392.638 δολ. για την κάλυψη των νομικών εξόδων τους.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν προεδρικός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, καλείται, με απόφαση δικαστηρίου, να καταβάλει σε τρεις δημοσιογράφους των New York Times σχεδόν 400.000 δολάρια για την κάλυψη νομικών εξόδων.

Ο Τραμπ είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον των εν λόγω ερευνητών-δημοσιογράφων το 2021 με αφορμή ένα άρθρο τους που είχε δημοσιευτεί τον Οκτώβριο του 2018 σχετικά με την περιουσία του και με τις φορολογικές πρακτικές της οικογένειάς του (υπό τον τίτλο «Trump Engaged in Suspect Tax Schemes as He Reaped Riches From His Father»).

Οι δημοσιογράφοι των NYTimes κατέρριπταν -με τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, ορισμένα εκ των οποίων είχαν προέλθει από τη Μέρι Τραμπ, ανιψιά του Ντόναλντ- ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι ήταν αυτοδημιούργητος. Αντιθέτως, έδειχναν πως ο πατέρας του, Φρεντ Τραμπ, του είχε δώσει τουλάχιστον 413 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και ότι η οικογένεια Τραμπ πλούτιζε μέσα από φορολογικού τύπου απάτες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κινήθηκε δικαστικά ενάντια στην ανιψιά του, Μέρι Τραμπ, και στους δημοσιογράφους των NYTimes ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με την κατηγορία πως εκείνοι «παρακινήθηκαν από προσωπική βεντέτα» εναντίον του και ότι συμμετείχαν «σε μια ύπουλη συνωμοσία για την απόκτηση εμπιστευτικών, εξαιρετικά ευαίσθητων αρχείων, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν για δικό τους όφελος».

Το δικαστήριο, ωστόσο, δικαίωσε τους δημοσιογράφους και τώρα καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να τους δώσει 392.638 δολάρια για την κάλυψη των νομικών εξόδων τους.  

Με πληροφορίες από AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή