Η Βρετανία χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την ισλαμιστική Χιζμπ ουτ Ταχρίρ

Η Βρετανία χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την ισλαμιστική Χιζμπ ουτ Ταχρίρ

Η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, με έδρα τον Λίβανο, δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, απαγορεύοντας τη δράση της, με την επιφύλαξη της συμφωνίας του κοινοβουλίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι.

Οπως ανέφερε, σε δηλώσεις σχετικά με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, «η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ είναι μια αντισημιτική οργάνωση που προωθεί ενεργά και ενθαρρύνει την τρομοκρατία, επαινώντας και γιορτάζοντας συν τοις άλλοις τις τρομακτικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου».

Ο έπαινος των επιθέσεων στον οποίο προβαίνει η οργάνωση όπως και ο χαρακτηρισμός των μαχητών της Χαμάς ως ηρώων στον ιστότοπο της, συνιστούν προώθηση και ενθάρρυνση της τρομοκρατίας, υπογράμμισε ο Κλεβερλι, προσθέτοντας πως όσοι παραβιάζουν τους κανόνες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως 14 έτη.

Επισημαίνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύσει μια οργάνωση, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, εάν θεωρηθεί ότι «συνδέεται με την τρομοκρατία και πράττει αναλόγως», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης.

Ιδρυθείσα το 1953, η Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, με έδρα τον Λίβανο, δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.

Εχει ήδη απαγορευτεί σε Γερμανία, Αίγυπτο, Μπαγκλαντές, Πακιστάν καθώς και πολλά κράτη της κεντρικής Ασίας και του αραβικού κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT