Φον ντερ Λάιεν από Νταβός: «Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, εάν τη στηρίξουμε»

Φον ντερ Λάιεν από Νταβός: «Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, εάν τη στηρίξουμε»

Η Ουκρανία έχει ανάγκη από «σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου, που θα κρίνει την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία έχει ανάγκη από «σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση» που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 αλλά και μελλοντικά, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με φόντο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας, υπογραμμίζοντας ως «κίνδυνο» την «κόπωση» των Δυτικών που στηρίζουν το Κίεβο απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Η Ουκρανία μπορεί να νικήσει αυτόν τον πόλεμο, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε να της παρέχουμε τα μέσα», προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Οι Ουκρανοί έχουν ανάγκη προβλέψιμης χρηματοδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και μετά από αυτό», είπε η Γερμανίδα, δύο εβδομάδες πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου για την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, μια βοήθεια που υπενθυμίζεται ότι είχε «κολλήσει» στο βέτο της Ουγγαρίας του Βίκτορ Ορμπαν.

«Η Ρωσία δεν πέτυχε τους στρατηγικούς στόχους της […] Η Ρωσία απέτυχε στο οικονομικό επίπεδο. Οι κυρώσεις απομόνωσαν την οικονομία της από τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Τέλος, η Ρωσία απέτυχε στο διπλωματικό επίπεδο», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αντικρούοντας όσους μιλούν για ρωσικές επιτυχίες στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή