Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα είναι «γεγονός» μέσα στην επόμενη δεκαετία

Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα είναι «γεγονός» μέσα στην επόμενη δεκαετία

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο διπλασίασαν τον πλούτο τους μετά το 2020, ενώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έγιναν φτωχότεροι

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, εάν οι τάσεις πλουτισμού των υπερπλουσίων εξακολουθήσουν ως έχουν, η υφήλιος θα έχει αποκτήσει τον πρώτο της τρισεκατομμυριούχο.

Αυτό προβλέπει η οργάνωση Oxfam International στο πλαίσιο έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα με θέμα τις παγκόσμιες ανισότητες που διευρύνονται όσο περνούν τα χρόνια.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Oxfam, η περιουσία των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων σήμερα παγκοσμίως (πρόκειται για τους Ελον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό, Τζεφ Μπέζος, Λάρι Ελισον και Γουόρεν Μπάφετ) αυξήθηκε κατά 114%, σε πραγματικούς όρους, μετά το 2020.

«Εχουμε τους πέντε κορυφαίους δισεκατομμυριούχους που έχουν διπλασιάσει τον πλούτο τους. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει φτωχότεροι. Η Oxfam προβλέπει ότι θα έχουμε έναν τρισεκατομμυριούχο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια αλλά για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια χρειαζόμαστε περισσότερα από 200 χρόνια», σχολιάζει ο Αμίταμπ Μπέχαρ, εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam.  

Με πληροφορίες από AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή