Η Παλαιστινιακή Αρχή δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας

Η Παλαιστινιακή Αρχή δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας

Πρόκειται για μια επιλογή που μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει το Ισραήλ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη «να αναλάβει όλη την επικράτεια της Γάζας» μαζί με την κατεχόμενη Δυτική Oχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της στη Βρετανία, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης Χουσάμ Ζόμλοτ αναφερόταν στην υποστηριζόμενη από την Ουάσιγκτον προοπτική οι Παλαιστίνιοι ηγέτες να πάρουν τον έλεγχο της Γάζας μετά την εξάλειψη της Χαμάς.

Ωστόσο πρόκειται για μία επιλογή που μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει το Ισραήλ.

Ο κ. Ζόμλοτ είπε ότι θα απέρριπτε οποιαδήποτε προσπάθεια του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τη Γάζα ως ξεχωριστή οντότητα από τα άλλα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η σύγκρουση για να επανενωθούν τα παλαιστινιακά εδάφη».

«Αυτή η ώρα είναι τώρα. Το κράτος της Παλαιστίνης είναι έτοιμο να αναλάβει άμεσα ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Oχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Γάζας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: The Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή