Ο ισραηλινός στρατός εξάλειψε «τρομοκρατικό πυρήνα» στη Δυτική Οχθη

Ο ισραηλινός στρατός εξάλειψε «τρομοκρατικό πυρήνα» στη Δυτική Οχθη

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ, «επικεφαλής της τρομοκρατικής υποδομής» σε καταυλισμό της πόλης Ναμπλούς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξάλειψαν «τρομοκρατικό πυρήνα» με αεροπορικό πλήγμα ακριβείας στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων της Μπαλάτα, στην πόλη Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι σκότωσε τον Αμπντουλάχ Αμπού Σαλάλ, τον «επικεφαλής της τρομοκρατικής υποδομής» του καταυλισμού, ο οποίος σχεδίαζε να διεξαγάγει μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση με τα μέλη του πυρήνα του.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα ότι απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο Ραφίντια στη Ναμπλούς αφού οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν όχημα κοντά στον καταυλισμό της Μπαλάτα.

Σκοτώθηκε στέλεχος της αντικατασκοπείας της Χαμάς

Οσον αφορά τη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έξι Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών και στέλεχος της Χαμάς της νότιας περιφέρειας που ήταν υπεύθυνο για την ανάκριση υπόπτων για κατασκοπεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία συνοψίζει τις επιχειρήσεις του των τελευταίων ωρών, ο ισραηλινός στρατός σημειώνει ότι ο θάνατος του στελέχους αντικατασκοπείας της Χαμάς Μπιλάλ Νόφαλ «έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δυνατότητές της».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή