Κριστίν Λαγκάρντ: Ζήτησε να πιει λίγο καφέ… στην ερώτηση για μια νέα θητεία Τραμπ

Κριστίν Λαγκάρντ: Ζήτησε να πιει λίγο καφέ… στην ερώτηση για μια νέα θητεία Τραμπ

Η αντίδραση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ύστερα από ερώτηση για την άποψή της σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 υπό το πρίσμα του προβαδίσματος που φαίνεται να αποκτά ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αφήστε με να πιω λίγο καφέ…» ήταν η αντίδραση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ύστερα από ερώτηση για την άποψή της σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, στο Νταβός, η δημοσιογράφος έθεσε το θέμα «αμερικανικές εκλογές» και η Λαγκάρντ προτού απαντήσει, έκανε έναν ανεπαίσθητο μορφασμό και ζήτησε να πιει μια γουλιά καφέ, προκαλώντας το γέλιο του κοινού που παρακολουθούσε τη συνέντευξη.



Τόνισε ότι εναπόκειται στον αμερικανικό λαό να αποφασίσει ποιον θα εκλέξει πρόεδρο. «Αλλά προφανώς όλοι μας είμαστε ανήσυχοι γιατί οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να προβλέπουμε – ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό».

Πρόσθεσε ότι όλα τα σενάρια πρέπει να εξεταστούν και πως η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί ισχυρή και να μη θεωρεί ότι μπορεί να βασίζεται σε υποτιθέμενους φίλους σε όλο τον κόσμο.

Προ ημερών, σε συνέντευξή της στο France 2, η Λαγκάρντ είχε σημειώσει ότι μια ενδεχόμενη επανεκλογή Τραμπ θα αποτελούσε «απειλή» για την Ευρώπη.

«Αν αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ πορεύτηκε τα χρόνια της θητείας του, αποτελεί σαφώς μια απειλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή