Βλάβη σε Boeing 737 που θα μετέφερε τον Αντονι Μπλίνκεν

Βλάβη σε Boeing 737 που θα μετέφερε τον Αντονι Μπλίνκεν

Το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για πτήση εξαιτίας διαρροής οξυγόνου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, δεν μπόρεσε να αναχωρήσει στην ώρα του από την Ελβετία, όπου βρέθηκε για το φόρουμ του Νταβός, λόγω βλάβης που παρουσίασε το αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στην Ουάσιγκτον. 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και η ομάδα του πέταξαν από το Νταβός στη Ζυρίχη με ελικόπτερα και επιβιβάστηκαν σε μια παλαιότερη παραλλαγή ενός Boeing 737. Στη συνέχεια, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για να πετάξει εξαιτίας διαρροής οξυγόνου.  

Για τη μεταφορά του Μπλίνκεν επιστρατεύτηκε ένα μικρότερο αεροσκάφος από τις Βρυξέλλες, ενώ πολλοί από τους βοηθούς του και τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας κλήθηκαν να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον με τις εμπορικές πτήσεις. 

Η βλάβη έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Boeing καθώς η εταιρεία έχει καθηλώσει πολλά από τα αεροσκάφη 737 Max 9 μετά το ατύχημα σε αεροσκάφος της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT