Αρχηγός IDF: Η πιθανότητα πολέμου με τον Λίβανο έχει αυξηθεί

Αρχηγός IDF: Η πιθανότητα πολέμου με τον Λίβανο έχει αυξηθεί

«Μπορώ να σας πω ότι η πιθανότητα να συμβεί πόλεμος τους επόμενους μήνες είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν», είπε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού μιλώντας σε στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανότητα ενός πολέμου στον Λίβανο είναι «μεγαλύτερη από πριν», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού (IDF), αντιστράτηγος Χερζί Χαλεβί.

Μιλώντας σε στρατιώτες στο βόρειο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια άσκησης προσομοίωσης επίθεσης στον Λίβανο, ο Χαλεβί ανέφερε ότι ο στρατός «αυξάνει την ετοιμότητά του για μάχες στον Λίβανο» και ότι «μαθαίνουμε πολλά από τις μάχες στη Γάζα». 

«Θέλουμε να πετύχουμε έναν πολύ σαφή στόχο στον Λίβανο, να επιστρέψουν οι κάτοικοι στον Βορρά [στο βόρειο Ισραήλ]», είπε ο στρατιωτικός αξιωματούχος αναφερόμενος στους 80.000 εκτοπισμένους Ισραηλινούς λόγω των καθημερινών ανταλλαγών πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

«Δεν ξέρω πότε [θα γίνει] ο πόλεμος στον Βορρά. Μπορώ να σας πω ότι η πιθανότητα να συμβεί τους επόμενους μήνες είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα», εκτίμησε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού. 

Από τις αρχές Οκτωβρίου, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η λιβανέζικη παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση της Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με τον ισραηλινό στρατό στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Οι εχθροπραξίες έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων να φύγουν για λόγους ασφαλείας. 

Με πληροφορίες από Guardian, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT