Ουκρανία: Νέα νύχτα ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Νέα νύχτα ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε drones της Ουκρανίας στις περιφέρειες Μόσχας και Λένινγκραντ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αργά χθες Τετάρτη την Τσουχούιβ, κοινότητα κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, το Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να υποστεί ζημιές κτίριο δομής εκπαίδευσης, ανέφεραν ο τοπικός περιφερειάρχης και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο περιφερειάρχης Ολεχ Σινεχούμποφ διευκρίνισε μέσω μέσω Telegram ότι έγιναν δύο πλήγματα στην Τσουχούιβ, νοτιοανατολικά του Χαρκόβου.

Μία εργαζόμενη σε εγκατάσταση παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση του Χαρκόβου, τα πλήγματα έγιναν με τροποποιημένους πυραύλους συστήματος (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) S-300.

Προχθές Τρίτη δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία του Χαρκόβου τραυματίζοντας 17 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων. Την περασμένη εβδομάδα χτυπήθηκε ξενοδοχείο της μητρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαιώνει πάγια ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική επικράτεια γίνονται αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Σινεχούμποφ, μία γυναίκα σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό εναντίον χωριού κοντά στην Κούπιανσκ, ανατολικότερα, επίκεντρο των μαχών στην ίδια περιφέρεια. Δύο παιδιά τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Στη Χερσώνα (στη νότια Ουκρανία), οι Αρχές ανέφεραν ότι άνδρας σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αναφέρθηκαν εκρήξεις και στην περιοχή του Χμελνίτσκι, στη δυτική Ουκρανία. Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής για την απειλή εχθρικών επιθέσεων με ντρόουν.

Πλήγμα κατά Γάλλων

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως στο Χάρκοβο οι δυνάμεις του διεξήγαγαν πλήγμα «ακριβείας» εναντίον κτιρίου στο οποίο στρατωνίζονταν «ξένοι μαχητές», στην πλειονότητά τους Γάλλοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν κάπου 60 εξ αυτών.

Η Μόσχα πάντως δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν ουκρανικό ντρόουν στους αιθέρες της Μόσχας και δεύτερο στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Λένινγκραντ, όπως συνεχίζει να ονομάζεται η περιοχή γύρω από την πόλη που μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη.

Το υπουργείο Αμυνας διευκρίνισε μέσω Telegram ότι οι αναχαιτίσεις έγιναν περί τη 01.30 (σ.σ. τοπική ώρα· 00.30 ώρα Ελλάδας).

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε νωρίτερα μέσω της ίδιας πλατφόρμας ότι αναχαιτίστηκε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατευθυνόταν στη Μόσχα. Δεν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές όταν τα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος, διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT