Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι δώρο Θεού

Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι δώρο Θεού

Κατά της πορνογραφίας μίλησε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «δώρο Θεού» χαρακτήρισε ο πάπας Φραγκίσκος τη σεξουαλική ευχαρίστηση τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι. 

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε κατά της πορνογραφίας καθώς, όπως είπε, προκαλεί «ικανοποίηση χωρίς [συναισθηματική] σχέση» και μπορεί να οδηγήσει στον εθισμό του ατόμου. Οι δηλώσεις αυτές του πάπα έγιναν χθες, Τετάρτη κατά τη γενική ακρόαση του Βατικανού. 

Η ομιλία, μέρος μιας σειράς κηρυγμάτων για τα ελαττώματα και τις αρετές, επικεντρώθηκε σε αυτό που ο πάπας αποκάλεσε «τον δαίμονα της λαγνείας». Ο Φραγκίσκος είπε ότι η λαγνεία «καταστρέφει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «οι καθημερινές ειδήσεις είναι αρκετές για να τεκμηριώσουν αυτή την πραγματικότητα». «Πόσες σχέσεις που ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο έχουν μετατραπεί αργότερα σε τοξικές σχέσεις;», διερωτήθηκε. 

Ενάντια στην παρένθετη μητρότητα

Πριν μερικές ημέρες, ο πάπας είχε τοποθετηθεί δημόσια και για το θέμα της παρένθετης μητρότητας καλώντας σε απαγόρευση της εν λόγω πρακτικής καθώς αποτελεί «εμπορευματοποίηση» της εγκυμοσύνης. 

«Θεωρώ απαράδεκτη την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, που βασίζεται στην εκμετάλλευση των υλικών αναγκών της μητέρας. Ενα παιδί δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί τη βάση μιας εμπορικής σύμβασης», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας ζητώντας στη συνέχεια «να απαγορευθεί παγκοσμίως αυτή η πρακτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή