ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι»

ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι»

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους είναι σε «νόμιμη άμυνα»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ δεν είναι σε πόλεμο με τους Χούθι, υπογράμμισε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, κατά την ενημέρωση για τον πέμπτο γύρο επιθέσεων εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών στην Υεμένη.

Η Σαμπρίνα Σινγκ είπε ότι τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένων σημερινών που είχαν στόχο αντιπλοϊκούς πυραύλους, είχαν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, συμπληρώνοντας: «Οι Χούθι είναι εκείνοι που εξακολουθούν να εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ, αντιπλοϊκούς πυραύλους, εναντίον αθώων ναυτικών […]. Αυτό που κάνουμε, μαζί με τους εταίρους μας, είναι νόμιμη άμυνα».

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν έχει ανέβει κατακόρυφα εν μέσω πληγμάτων στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούθι.

Τα χτυπήματα ήλθαν ως απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων που περνούσαν από την περιοχή. Σύμφωνα με τη φιλοϊρανική οργάνωση, τα σκάφη που στοχοποιούσαν σχετίζονταν με το Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT