Πακιστάν: Εκτακτη συνεδρίαση για την ασφάλεια μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ιράν

Πακιστάν: Εκτακτη συνεδρίαση για την ασφάλεια μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ιράν

Το Ιράν πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον «τρομοκρατικών», όπως τους χαρακτήρισε, στόχων στο Πακιστάν. Ακολούθησε επιδρομή των πακιστανικών δυνάμεων σε αντίποινα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας σήμερα Παρασκευή με τους επικεφαλής του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών μετά την ανταλλαγή αεροπορικών επιδρομών με το Ιράν σε στόχους ενόπλων αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε συνεδρίαση της επιτροπής εθνικής ασφάλειας που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του γραφείου του. Αξιωματούχος ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ δήλωσε ότι ο αρχηγός του επιτελείου στρατού και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών θα συμμετάσχουν στη συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα.

Το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον «τρομοκρατικών», όπως τους χαρακτήρισε, στόχων στο Πακιστάν το βράδυ της Τρίτης. Το Πακιστάν με τη σειρά του έπληξε στόχους ενόπλων στο εσωτερικό του Ιράν την Πέμπτη.

Διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Οι σπάνιες στρατιωτικές ενέργειες στη συνοριακή περιοχή του Βελουχιστάν -την οποία μοιράζονται οι δύο χώρες- έχουν πυροδοτήσει περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις που είχαν ήδη αναζωπυρωθεί από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Το Πακιστάν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη και δήλωσε ότι ο απεσταλμένος του Ιράν – σε επίσκεψη στην πατρίδα του – εμποδίζεται να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ.

Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ η Κίνα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει.

Με πληροφορίες από AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT