Λονδίνο: Περαστικός βρήκε νεογνό εγκαταλελειμμένο σε τσάντα

Λονδίνο: Περαστικός βρήκε νεογνό εγκαταλελειμμένο σε τσάντα

Ο καλός Σαμαρείτης κράτησε ζεστό το βρέφος στο κρύο του χειμώνα έως ότου φτάσουν ενισχύσεις.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νεογέννητο κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε, τυλιγμένο σε πετσέτα και μέσα σε τσάντα για ψώνια, σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου. 

Το νεογνό εντόπισε περαστικός που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Ο ίδιος ειδοποίησε τις αρχές και το κράτησε το βρέφος ζεστό μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις στο σημείο. 

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, το μωρό είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Η MET έχει απευθύνει δημόσια έκκληση στη μητέρα ώστε να επικοινωνήσει μαζί της: «Σας ενημερώνουμε πως η κόρη σας είναι καλά, παρακαλούμε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, αναζητήστε βοήθεια καλώντας το 999». 

Σύμφωνα με τον Σάιμον Κρικ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, τα αντανακλαστικά του καλού Σαμαρείτη -που δεν κατονομάζεται- να κρατήσει ζεστό το μωρό, «συνέβαλαν στη σωτηρία της ζωής του». 

«Οι σκέψεις μας στρέφονται τώρα στη μητέρα του νεογνού. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την κατάστασή της, καθώς θα έχει περάσει μια τραυματική δοκιμασία και θα χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα μετά τον τοκετό» ανέφερε ο ίδιος, κάνοντας έκκληση και στους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές, στην περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή